Εκτύπωση
PDF

Συνάντηση Απριλίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, μεταξύ 16:00 και 19:00, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση Απριλίου, στο Corallia InnoCenter, Σώρου 12, στο Μαρούσι.

Με αφορμή την εκλογή του νέου Δ.Σ. αλλά και την ένταξη του Συλλόγου στο gi-cluster, θα θέλαμε να ενημερωθούν όλα τα μέλη για τις ενέργειες και τις δραστηριότητες του Συλλόγου στη συνέχεια(Web Structure, Social, Events, Education). 

Μπορείτε να προτείνετε θέματα για τη συνάντηση εδώ: http://www.hgda.gr/forum/index.php?topic=252.0


Θα χαρούμε να τα πούμε και πάλι από κοντά!

Εκτύπωση
PDF

Αποτελέσματα εκλογών HGDA

Μετά την επιτυχή πραγματοποίηση των εκλογών το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος - Τάσος Φλάμπουρας(41 ψήφοι)
Αντιπρόεδρος - Ηλίας Πολιτάκης(36 ψήφοι)
Γραμματέας - Γιάννης Χασουλίδης(26 ψήφοι)
Αναπληρωτής γραμματέας - Γιώργος Χιώτης(25 ψήφοι)
Ταμίας - Μιχάλης Τακάκης(25 ψήφοι)
Α' Μέλος - Θανάσης Τριανταφύλλου(36 ψήφοι)
Β' Μέλος - Γιάννης Κουμαράς(21 ψήφοι)

Αναπληρωματικά μέλη :
Γιώργος Γεωργόπουλος(13 ψήφοι)
Κωνσταντίνος Βασιλειάδης(10 ψήφοι)

Στις εκλογές αυτές ψήφισαν: 51, άκυρα: 1, λευκά: 1

Ευχόμαστε τα καλύτερα στο 3ο κατά σειρά Δ.Σ. για τη διετία 2013-2015!

Εκτύπωση
PDF

Ενημέρωση - Πρόσκληση για τη Συνάντηση 22 Φεβρουαρίου 2014

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι του HGDA.

Οι επερχόμενες εκλογές, πέρα από την εκλογή της νέας διοίκησης, έχουν και μία άλλη διάσταση: την επισημοποίηση μιας στρατηγικής συνεργασίας μέσω της ένταξης του Συλλόγου μας στο gi-Cluster. Η ενημέρωση αυτή αποτελεί μια μικρή εισαγωγή σχετικά με αυτή τη συνεργασία.

Στις εκλογές του Συλλόγου, οι οποίες θα γίνουν στις 22 Φεβρουαρίου σε χώρο που θα παραχωρήσει το Corallia στο InnoHub Athens Sorou στο Μαρούσι (χάρτης), πέρα από τη Γενική Συνέλευση, θα μας μιλήσει και ο Νίκος Βογιατζής, συνιδρυτής του Corallia και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster, ο οποίος θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά μ’ αυτά που σας γράφω εδώ.

Θα σας παρακαλέσω όλους, όχι μόνο τα μέλη με δικαίωμα ψήφου, αλλά και τους φίλους του Συλλόγου να είμαστε όλοι εκεί.

Την εισαγωγή αυτή την κάνω έχοντας διπλό ρόλο: Πέρα από τον ρόλο μου στο HGDA, είμαι και μέλος της ομάδας διοίκησης του gi-Cluster. Αξίζει να τονιστεί η συμμετοχή πολλών μελών του Συλλόγου στο Cluster: Μαζί μου στο Συντονιστικό Συμβούλιο του gi-Cluster είναι ο Ηλίας Πολιτάκης της mobileFX, μέλος του HGDA και συνυποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, ενώ ο Σπύρος Ιορδάνης (Tαμίας HGDA) και η Λίνα Καλοστύπη (Μέλος HGDA) υποστηρίζουν ενεργά και συμμετέχουν ως εμπειρογνώμονες στην Διοίκηση του gi-Cluster. Εκτός αυτών, αναφέρω επιγραμματικά μέλη του Συλλόγου που συμμετέχουν στο gi-Cluster, μέσω των εταιρειών τους , όπως τον Πρόεδρο του HGDA Θανάση Τριανταφύλλου, τoν Μιχάλη Τακάκη (Γραμματέας HGDA), τον Γιάννη Κουμαρά (Αναπληρωτής Γραμματέας HGDA), καθώς και αρκετά άλλα μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Πολλοί από εσάς θα θυμούνται, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση HGDA, τέθηκε από τη διοίκηση η σημαντικότητα και η ανάγκη ύπαρξης Gaming Cluster και από τότε έως και τώρα έγιναν οργανωμένες προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου και τη συνεχή ενημέρωση των μελών σχετικά με την έννοια των συνεργατικών σχηματισμών. Αφού επετεύχθη ο στόχος, μέσω της υποστήριξης και της συνεργασίας με, έναν ιδανικό συνεργάτη, το Corallia και παράλληλα, ιδρύθηκε το gi-Cluster, ξεκινήσαμε συζητήσεις για την καθιέρωση μιας ουσιαστικής συνεργασίας με την ένταξη της HGDA στο gi-Cluster έχοντας ως σημείο εκκίνησης τους κοινούς σκοπούς και τις συνέργειες που κρίναμε ότι υφίστανται και μπορούν να αναπτυχθούν. Όπως θα καταλάβατε από την πολύ καλή εκπροσώπηση του HGDA στο gi-Cluster, η συζήτηση αυτή έγινε στο υψηλότερο επίπεδο και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όπου η Διοίκηση του gi-Cluster και η Διοίκηση του ΗGDA δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν τα σημεία επαφής και να συνεργαστούν στην ανάπτυξη του κλάδου gaming στην Ελλάδα. Το ιδανικότερο πλαίσιο για τη συμπόρευση αυτή αποτελεί ένα MoU (Memorandum of Understanding) το οποίο θα ορίσει το πλαίσιο ένταξης του Συλλόγου στο gi-Cluster και θα είναι η βάση για το μέλλον της συνεργασίας.

Η συνεργασία με το gi-Cluster είναι κρίσιμη για το HGDA. Αποτελεί επαγγελματική ευκαιρία για τα περισσότερα μέλη, παρέχει πρόσβαση σε ένα οργανωμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα, σε χώρους incubation, σε εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές δράσεις, σε ευκαιρίες χρηματοδότησης, σε δράσεις εύρεσης εργασίας στον κλάδο, και προνομιακή συμμετοχή σε πολλές άλλες δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδος. Η συνεργασία με το gi-Cluster λύνει επίσης και κάποια χρόνια προβλήματα του Συλλόγου, όπως το γεγονός ότι για μήνες τώρα δεν υπάρχει έδρα, ούτε χώρος συνεδριάσεων, δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για να χρηματοδοτηθούν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου και θα αποτελέσει επιπλέον ένα μεγάλο κίνητρο για εγγραφή νέων μελών, την αναζωογόνηση και την επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου.

Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία. Γνωρίζω ότι η διάθεση περισσεύει και από τα δύο μέρη και η επικοινωνία είναι καθημερινή.

Η σημερινή διοίκηση του HGDA, υποστήριξε όσο μπορούσε την δημιουργία του gi-Cluster και θεωρώ ότι η επόμενη θα πρέπει να επισφραγίσει την προσπάθεια αυτή με την επίσημη ένταξη στο Cluster, να κεφαλαιοποιήσει τα προνόμια μιας τέτοιας συμφωνία προς όφελος των μελών μας και να καλλιεργήσει συνέργειες, ανακαλύπτοντας τους βέλτιστους τρόπους να συμβάλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του περιβάλλοντος και της βιομηχανίας gaming στην Ελλάδα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον Σύλλογο να εξελιχθεί και να αποτελέσει, όχι απλώς έναν προθάλαμο, αλλά και ένα ενεργό στοιχείο αυτού του οικοσυστήματος.

Κάποιες πληροφορίες σχετικά με το gi-Cluster:

Συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού (cluster facilitator), έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των Τεχνολογιών Παιγνίων & Δημιουργικού Περιεχομένου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Τα ιδρυτικά επιχειρηματικά μέλη του gi-Cluster είναι οι εταιρείες INTRALOT, INTRALOT Interactive, Aventurine, Eyelead, mobileFX, Icehole Games, Green Games, Total Eclipse, Ζοο Bytes, Epicon Technologies και GAMES2GAZE. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βάσεις για τη δημιουργία του gi-Cluster είχαν τεθεί ήδη από το 2011, με την πρωτοβουλία της INTRALOT να συνεργαστεί με το Corallia για να συμβάλλει στην αξιοποίηση και ανάδειξη του ταλαντούχου Ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα αυτόν και την προώθηση καινοτόμων λύσεων στις διεθνείς αγορές.

Ένα από τα κυριότερα συστατικά για την ανάπτυξη του
gi-Cluster αποτελεί η ισχυρή επιχειρηματική βάση που έχει αναπτύξει, με διακριτές τις δυναμικές, αφενός κάποιων σημαντικών εθνικών και διεθνών ηγετών στους τομείς τους και αφετέρου μικρότερων, ευέλικτων σχημάτων που οδηγούν με ταχείς ρυθμούς το όχημα της καινοτομίας.

Η συνύπαρξη αυτή, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες, τόσο για τις μεγάλες επιχειρήσεις όσο και για τους μικρότερους παίχτες της αγοράς και πάνω σε αυτή την παραδοχή, είναι βασισμένο το μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης του gi-Cluster.

Ειδικότερα, οι μεν μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να:

  • βελτιώσουν την αιχμή της καινοτομίας τους, μέσω συνεργασιών ή ανάθεσης ερευνητικών εργασιών σε μέλη του cluster ˙

  • αναζητήσουν την αριστεία σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς που σχετίζονται με την ανάπτυξη παιχνιδιών και να αναπτύξουν το προϊοντικό τους χαρτοφυλάκιο μέσω ανταλλαγής καινοτομίας/ ιδεών επί των υφιστάμενων τεχνολογικών πλατφόρμων τους με νέες, βελτιωμένες και καινοτόμες δυνατότητες που μπορούν να παρέχουν οι ΜμΕ που συμμετέχουν στο cluster ˙

  • εντοπίσουν νέα καινοτόμα και ευέλικτα σχήματα (ομάδων) που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, αρχικά από την Ελλάδα, και στη συνέχεια και μέσω διεθνών συνεργασιών, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές έναντι των παγκόσμιων πρωταγωνιστών ˙

οι δε ΜμΕ μπορούν να:

  • επωφεληθούν από τη στρατηγική τοποθέτηση και πρόσβαση στην αγορά που διαθέτουν οι μεγάλου μεγέθους, αναγνωρισμένων διεθνώς, περιπτώσεις επιχειρήσεων του cluster.

  • ενισχύσουν τη διεθνή τους παρουσία μέσω μιας κοινής (συλλογικής) στρατηγικής επικοινωνίας και μάρκετινγκ, συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις και διεθνή θεματικά συνέδρια ˙

  • αναζητήσουν κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων (ανάπτυξη ιδεών και προϊόντων, στρατηγική προώθησης και δημιουργία συνεργιών) ˙

  • λάβουν υποστήριξη σε θέματα χρηματοδότησης και εύρεσης επενδυτικών κεφαλαίων από στρατηγικούς και άλλους επενδυτές.

Συμπερασματικά, το μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης του gi-Cluster, είναι βασισμένο στην αρχή για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας όλων των μελών, μέσω της δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που θα βασίζεται στον αμοιβαίως επωφελή συνδυασμό της καινοτομίας των τοπικών ΜμΕ του cluster, με την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά και το όραμα για επιχειρηματική ανάπτυξη που μεταγγίζουν οι μεγάλες εταιρείες του cluster.

Θα σας παροτρύνω να μάθετε περισσότερα για το gi-Cluster μέσα από την ιστοσελίδα του: http://www.gi-cluster.gr/, τον σκοπό του: http://www.gi-cluster.gr/el/about-gi-cluster/mission.html, τα μέλη του και το πώς μπορείτε να γίνετε μέλη http://www.gi-cluster.gr/el/gi-members.html και τις εκδηλώσεις του http://www.gi-cluster.gr/el/gi-members.html

Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά : Στις εκλογές του Συλλόγου, οι οποίες θα γίνουν στις 22 Φεβρουαρίου σε χώρο που θα παραχωρήσει το Corallia στο InnoHub Athens Sorou στο Μαρούσι (χάρτης), πέρα από τη Γενική Συνέλευση, θα μας μιλήσει και ο Νίκος Βογιατζής, συνιδρυτής του Corallia και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster, ο οποίος θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά μ’ αυτά που σας γράφω εδώ.

Θα σας παρακαλέσω όλους, όχι μόνο τα μέλη με δικαίωμα ψήφου, αλλά και τους φίλους του Συλλόγου να είμαστε όλοι εκεί.

Ευχαριστώ πολύ,

Τάσος Φλάμπουρας

Εκτύπωση
PDF

Εκλογές HGDA

Ο σύλλογος μας έκλεισε 4 χρόνια επίσημης λειτουργίας και η παρούσα διοίκηση 2 χρόνια θητείας, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για εκλογές. 

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, μεταξύ 16:00 και 19:00 στο Corallia InnoCenter, Σώρου 12 στο Μαρούσι.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη ψηφοφορία, θα πρέπει να έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους για το 2013 μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Η είσοδος και η ψήφος θα επιτραπεί μόνο στα ενήμερα μέλη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους απευθείας στο χώρο των εκλογών.

Η ψήφος μπορεί να σταλεί και με email την ημέρα των εκλογών από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 στο info@hgda.gr. Θα πρέπει να αναφέρετε το όνομα σας και τις επιλογές σας, με βάση το ψηφοδέλτιο που θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος ως υποψήφιοι για το ΔΣ, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο info@hgda.gr μέχρι την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και να έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους μέχρι την ίδια ημέρα. Επίσης θα πρέπει να στείλουν μαζί μια φωτογραφία τους και ένα σύντομο βιογραφικό.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως νέα μέλη, μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση http://www.hgda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=58&lang=el

Μπορείτε επίσης να πληρώσετε την συνδρομή σας με paypal http://www.hgda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=373.

Εκτύπωση
PDF

Τα παιχνίδια του Hellenic Game Jam 2013

Αξιολόγηση Χρήστη: / 13
ΧείριστοΆριστο 

Παρακάτω δημοσιεύουμε τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του Hellenic Game Jam 2013. Οι ομάδες εμφανίζονται σε αλφαβητική σειρά και παραθέτουμε τα στοιχεία που η κάθε ομάδα μας απέστειλε προς δημοσίευση. 

Ομάδα: 7th Saga
Παιχνίδι: Candy Rush
Πληροφορίες: 7th SAGA - Candy Rush
 
Ομάδα: BnD dev 
Παιχνίδι: Lil & Raz
Πληροφορίες: BnD Dev - LiL & RaZ
 
Ομάδα: Burned Dragon
Παιχνίδι: Toothy & the Candygans
Πληροφορίες: Burned Dragon - Toothy & the Candygans
 
Ομάδα: Cookie Bit
Παιχνίδι: Diabetic Apocalypse 
Πληροφορίες: Cookie Bit - Diabetic Apocalypse
 
Ομάδα: Eclypsis
Παιχνίδι: Trick or Trick
Πληροφορίες: Eclypsis - Trick or Trick
 
Ομάδα: Hyperperan
Παιχνίδι: Jelly Jump
Πληροφορίες: Hyperperan - Jelly Jump
 
Ομάδα: Instorium Games
Παιχνίδι: Sweetheart
Πληροφορίες: Instorium Games - Sweetheart
 
Ομάδα: Jellyfish Pirates
Παιχνίδι: Sweet Revence
Πληροφορίες: Jellyfish Pirates - Sweet Revence
 
Ομάδα: No Point
Παιχνίδι: Candy Hunt
Πληροφορίες: No Point - Candy Hunt
 
Ομάδα: Quite Room
Παιχνίδι: Sweet Revenge
Πληροφορίες: Quite Room - Sweet Revenge
 
Ομάδα: ReTrend
Παιχνίδι: Pied Piper
Πληροφορίες: ReTrend - Pied Piper
 
Ομάδα: Spiral Walk
Παιχνίδι: O Zacharias kai oi Pikroulides
 
Ομάδα: Synelixis
Παιχνίδι: Candy Lanaphtees
Πληροφορίες: Synelixis - Candy Lanaphtees
 
Ομάδα: The Pixelators
Παιχνίδι: Candy Bandit
Πληροφορίες: The Pixelators - Candy Bandit
 
Ομάδα: The Power of Juice
Παιχνίδι: Witch Story
Πληροφορίες: The Power of Juice - Witch Story
 
Ομάδα: Thor Approves 
Παιχνίδι: Candy Hameleon
Πληροφορίες: Thor Approves - Candy Hameleon
 
Ομάδα: Transcendence
Παιχνίδι: Sugah Punk
Πληροφορίες: Transcendence - Sugah Punk
 
Ομάδα: Traptics
Παιχνίδι: Candy Wars
Πληροφορίες: Traptics - Candy Wars
 
Ομάδα: Uncreative Commons
Παιχνίδι: Sweet Escape
Πληροφορίες: Uncreative Commons - Sweet Escape
 
Ομάδα: X3N Games
Παιχνίδι: Hello World
Πληροφορίες: X3N Games - Hello World
 

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και ελπίζουμε να αγκαλιάσετε όλοι την προσπάθειά τους.

 

Επικοινωνια

Αποστόλου Παύλου 10Β Μαρούσι, 15123

Φόρμα Επικοινωνίας & Χάρτης